Uitgelicht: drie antiekmeubels die passen in ieder interieur

Artikel - Article 4 van 15

Een mix van oude en nieuwe meubelen zorgt vaak voor een stijlvol interieurontwerp met karakter. Van een schattig theekastje tot een robuuste open kast: wij behandelen drie antiekmeubels die je woonkamer net die extra sfeer geven waar je naar op zoek bent. Wij vertellen je graag hoe je deze drie antiekmeubelen gemakkelijk en subtiel verwerkt in je eigen woning. 

Een open kast: multi-inzetbaar

Als je graag antiekwinkels en vlooienmarkten afstruint op zoek naar curiosa, dan zet je je aanwinsten natuurlijk graag neer in je huis. Een open kast met een antieke look is een goede basis om jouw nieuwe objecten tentoon te stellen. Een open kast vertelt namelijk iets over jou, omdat hij prijsgeeft welke dingen voor jou van waarde zijn.

Bij het inrichten van een open kast zijn er een aantal manieren om te voorkomen dat de kast rommelig wordt. Losse pronkstukken kun je bijvoorbeeld bij elkaar zetten op een dienblad, in een mand of op een schaal. Ook een goede tip: plaats een plant in je open kast. Planten creëren veel sfeer en zijn bovendien onmisbaar in iedere woning.

 

Terug van weggeweest: het art deco-theekastje

Grootmoeders theekastje: een item uit de negentiende eeuw dat nooit misstaat. Niet alleen is dit kastje enorm praktisch, ook is het kastje makkelijk te combineren met verschillende stijlen. De combinaties die je met het theekastje kunt maken zijn daarom ook oneindig. Plaats hem bijvoorbeeld op een Perzisch tapijt of voor een mintgroene muur om er een echte eyecatcher van te maken. Hou je het liever rustig, dan kun je het kastje ook een likje verf geven in een kleur die het beste bij jouw inrichting past. Tip: plaats een setje brocante servies op het kastje om het geheel helemaal af te maken.

Investeer in een Tiffanylamp

Kleuren, figuren en details: dat is waar het bij Tiffanylampen om draait. De eerste Tiffany lampen werden rond 1895 gemaakt en waren direct mateloos populair. Tegenwoordig zijn deze lampen niet meer weg te denken uit een gemixt antiek interieur. Plaats bijvoorbeeld een Tiffanylampje op een (houten) bijzettafel en gebruik hem als leeslampje.

Handig om te weten: deze pareltjes kunnen op den duur veel meer waard worden. De lampen zijn namelijk handgemaakt en gebaseerd op de ontwerpen van de beroemde glaskunstenaar Louis Comfort Tiffany. Een handgemaakte lamp van Louis Tiffany past perfect in een gemixt interieur en is tegelijkertijd een goede investering.

Ben je benieuwd welke antieke meubels in jouw huidige interieur het beste tot hun recht komen? Breng een bezoekje aan onze showroom voor een dosis inspiratie. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via 077 390 5049

© 2007 - 2024 Haddon Hall Tiffany | sitemap | rss