The Grinch by Jim Shore

The Grinch, ook wel bekend als Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas!, is een Amerikaanse film uit 2000, gebaseerd op het gelijknamige boek van  Dr. Seuss .De film werd geregisseerd door Ron Howard. De hoofdrol werd vertolkt door Jim Carrey.

De film speelt zich af in een fantasiewereld die bevolkt wordt door humanoide  wezens genaamd Who’s. Kerstmis staat weer voor de deur, en aangezien dit het belangrijkste feest voor de Who’s is, zijn de voorbereidingen in volle gang. In het midden van dit alles staat de jonge Who Cindy Lou. Zij is als enige overtuigd dat het kerst alleen nog maar draait om geschenken en eten, en al lang niet meer om gezelligheid. Wanneer ze het postkantoor bezoekt, komt ze de Grinch tegen; een monsterlijke Who die normaal afgezonderd op een berg leeft. Geschrokken door de Grinch, valt Cindy in de postsorteermachine. Tot haar verrassing redt de Grinch haar, maar wil dit niet toegeven.

Ondanks de Grinch' slechte humeur en enge uiterlijk, begint Cindy te twijfelen aan het feit of hij wel echt zo’n monster is als iedereen beweert. Ze doet wat onderzoek, en ontdekt dat de Grinch altijd al een buitenbeentje is geweest. Hij was altijd al een grappenmaker en probleem zoeker, maar hij was niet echt kwaadaardig. Toen hij nog een kind was, werd hij altijd gepest vanwege zijn uiterlijk, vooral door August May-Who (de huidige burgemeester van het dorp). Alleen zijn vriendin Martha May Whovier was aardig voor hem. Tijdens een kerstmis ging het fout: de Grinch maakte voor Martha een kerstcadeau en probeerde zichzelf te scheren om er wat beter uit te zien. Zijn klasgenoten bespotten hem echter om zijn cadeau en veel snijwonden die hij bij het scheren had opgelopen. Dit was voor de Grinch de druppel. Met schijnbaar bovenmenselijke kracht vernielde hij de kerstversieringen, en maakte zijn haat tegen het feest bekend. Daarna verdween hij op de berg naast het dorp, alwaar hij in een grot ging wonen. Met zijn vaardigheden op het gebied van machines heeft hij de grot omgevormd tot een huis, maar zijn jaren van afzondering hebben hem gemaakt tot wat hij nu is.

Cindy beseft dat ze wellicht de enige is die de Grinch’ begrijpt, en ze zoekt hem tegen beter weten in op in zijn huis. Ze haalt hem over om naar het dorp te gaan en zich verkiesbaar te stellen als duizendste "Holiday Cheermeister" (een variatie op ceremoniemeester). De Grinch wijst het aanbod eerst af, maar gaat later toch akkoord en toont zich voor het eerst in jaren weer in het openbaar. De verbitterde May-Who gebruikt de verkiezingsceremonie echter om de Grinch nog eens goed te vernederen. De Grinch draait wederom door, wijst de Who’s op het feit dat Kerst alleen nog maar om geschenken draait, en vlucht weg, een spoor van vernielingen achterlatend.

Terug op de berg begint de Grinch met een wraakplan. Hij maakt een eigen versie van de Kerstmanss lee, waarmee hij die nacht het hele dorp afreist en overal alle kerstcadeaus, versieringen en maaltijden steelt. Hij neemt de spullen mee naar de berg, alwaar hij ze in een afgrond wil gooien.

De volgende ochtend is de kerstsfeer ver te zoeken in het leeggeplunderde dorp, totdat Cindy’s vader de dorpelingen erop wijst dat de Grinch gelijk had. Kerst is de afgelopen jaren veel te commercieel geworden. Hij ziet zelf nu in dat samen zijn met zijn familie alles is wat hij werkelijk nodig heeft voor kerst. De anderen Who’s komen ook langzaam tot inkeer. Op de berg hoort de Grinch het vrolijke kerstgezang uit het dorp, en beseft dat zijn missie gefaald heeft. Eindelijk krijgt de kerstgedachte ook hem te pakken, en zijn voorheen veel te kleine hart groeit tot driemaal zijn oude formaat. Cindy verlaat het dorp, en zoekt de Grinch op. Samen reizen ze op de slee terug naar het dorp, alwaar de Grinch alle gestolen spullen teruggeeft. Iedereen verwelkomt hem, behalve de burgemeester. Martha, die eerder in de film van de Burgemeester een huwelijksaanzoek kreeg, geeft hem de verlovingsring terug met de woorden dat de Grinch haar ware liefde is. Die avond viert het hele dorp kerst in de grot van de Grinch.

per pagina
Sorteer op - Sort by
    1 - 16 van 63 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
© 2007 - 2024 Haddon Hall Tiffany | sitemap | rss