Romero Britto’s Disney-collectie

Artikel - Article 7 van 15

Romero Britto is een Braziliaanse popartkunstenaar met een voorliefde voor kubisme. Hij gebruikt in zijn werk simpele patronen en vrolijke kleuren. Op deze manier voorziet hij zijn kunst van optimisme, warmte, liefde, geluk en hoop. Haddon Hall verkoopt nu ook deze populaire Disney-beeldjes van Romero Britto.

Romero Britto: van een achterstandswijk naar wereldfaam

Romero Britto is in 1963 geboren in Recife, een stad in Brazilië. Hier woonde hij in een achterstandswijk, samen met zijn ouders en zeven broertjes en zusjes. Hij begon op jonge leeftijd met tekeningen maken op karton en oude kranten. Hierop schilderde hij afbeeldingen van hoe de wereld er volgens hem uit zou moeten zien; kleurrijk en mooi.

Britto heeft in 1983 in Europa de kunst van oude meesters als Picasso en Matisse bestudeerd.Hij verhuisde naar Amerika op het moment dat popart daar erg populair was. In Miami opende hij een galerie en niet veel later werd hij gevraagd om een nieuw logo te ontwerpen voor de wodka van Absolut. Na dit succes wist iedereen wie Romero Britto was.

Het geld dat Britto met zijn kunst verdient, doneert hij veelal aan goede doelen. Ieder jaar doneert hij aan meer dan 250 doelen. Ook zet hij zich in voor vrede en probeert hij analfabetisme terug te dringen.

Bekende kunstwerken van Britto

Britto heeft veel kunstwerken gemaakt die nu over de hele wereld bezichtigd kunnen worden. Zijn bekendste beelden zijn te zien in Hyde Park in London, op het John F. Kennedy-vliegveld in New York en bij de Mercedes-Benz Arena in Berlijn. Ook was zijn werk te zien zien bij de 41e editie van de Super Bowl.

Britto’s Disney-collectie bij Haddon Hall Tiffany

Romero Britto staat alom bekend om zijn collectie met Disney-figuren. De figuren in deze collectie wisselen ieder jaar en zijn gemaakt van polystone. Elk figuurtje wordt met de hand beschilderd;elk beeldje is daarom uniek. De collectie bestaat uit beeldjes van onder andere Alice in Wonderland, Bambi, Donald Duck, Dumbo, Aladdin en Kermit de Kikker.. Benieuwd naar het werk van deze wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar? Bekijk hier de Disney collectie van Romero Britto. Van een aantal beeldjes is nog maar één exemplaar beschikbaar; wees er daarom snel bij!

© 2007 - 2024 Haddon Hall Tiffany | sitemap | rss