De unieke ontwerpen van Jim Shore

Artikel - Article 9 van 15

In zijn kindertijd begon het allemaal: Jim Shore maakte als 10-jarig jongetje op zijn zolderkamer al handbeschilderde figuren. Nu, 75 jaar later, zijn Shores ontwerpen nog altijd buitengewoon populair. Inmiddels worden zijn beelden in meer dan 25.000 winkels wereldwijd verkocht.

Jim Shore kreeg de liefde voor Amerikaanse volkskunst mee van zijn oma, die een kunstenares was. Ze hield zich bezig met het maken van quilts. Dit zijn doorgestikte dekens die gemaakt worden door drie lagen textiel op elkaar te naaien. Dit proces wordt ook wel quilten of doorpitten genoemd. Door het geduld dat je hiervoor nodig hebt en de  precisie die hiermee gepaard gaat, kreeg Jim Shore ervaring met het maken van kunst. Jim Shore’s passie lag bij het maken van handbeschilderde figuren. Na een paar mislukte pogingen slaagde Shore erin om zijn eigen bedrijf op te zetten: Heartwood Creek. Voor het maken van zijn eerste collectie haalde Shore veel inspiratie uit de werken van zijn grootmoeder.

De kenmerken van Jim Shore

  • De beelden worden handbeschilderd. Dit maakt elk beeld uniek.
  • Jim Shore’s beelden passen bij elke inrichting van het huis.
  • De Magische uitstraling van de beelden van bijvoorbeeld de Disney collectie hebben iets mystieks.

Disney

Het grootste succes heeft Jim Shore te danken aan zijn Disney-collectie. In 2005 is Jim Shore een samenwerking aangegaan met Walt Disney Studios. Door de magie van Disney te combineren met de kunst van Heartwood Creek zijn klassiekers zoals Sneeuwwitje, Tinker Bell en Mickey op een prachtige manier weergegeven in driedimensionale vorm. De bijzondere mix van de magie van Disney met Amerikaanse volkskunst maakt de ontwerpen werkelijk uniek.

Kerst

De kerstcollectie van Jim Shore heeft meerdere awards ontvangen, en dit is niet voor niets: de kerstcollectie is erg populair en gewild. Het materiaal waar de figuren van gemaakt zijn lijkt precies op hout, maar bestaat uit gehard kunsthars. Ook buiten de kerstperiode zijn de beelden een prachtige aankleding van uw woon- of slaapkamer.

De engelen uit de kerstcollectie zijn gemaakt met oog voor detail door Shore ontworpen. Elke Heartwood Creek-engel is een kunstwerk op zich.

Dieren

In 2013 heeft Jim Shore een nieuwe dierencollectie uitgebracht. De beelden uit deze vrolijke collectie zijn goedkoper dan de beeldjes uit andere collecties, wat Jim Shore toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Bij Haddon Hall Tiffany kunt u terecht voor de nieuwste Jim Shore collectie. Wij hebben onder andere beelden uit de collecties Disney, engelen, dieren en kerst. Bekijk de collectie op deze pagina.

© 2007 - 2024 Haddon Hall Tiffany | sitemap | rss