VKK €93,40

Headless Horseman H18cm Jim SHore 6007059

Artikelnummer: 6007059
Vorige Artikel 184 van 445 Volgende
€ 114,95 € 109,90 (inclusief VAT - BTW - IVA - MwSt)
  • Headless Horseman - Set van 2 beelden
  • Hoog: 18cm
  • Gemaakt van polystone - Handbeschilderd
  • Elk stuk is met de hand beschilderd en er zijn lichte kleurvariaties te verwachten die elk stuk uniek maken.
  •  

The Legend of Sleepy Hollow (Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.)

The Legend of Sleepy Hollow is een kort verhaal, geschreven door Washington Irving, dat deel uitmaakte van zijn verhalenbundel Hij schreef het toen hij in Birmingham in Engeland verbleef. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1820. Samen met het korte verhaal Rip van Winkle is Sleepy Hollow een van de meest gelezen Amerikaanse verhalen tot vandaag de dag, vooral populair tijdens halloween.

Het verhaal speelt zich af in 1790, in de Nederlandse gemeenschap van Tarry Town, New York; deze gesloten gemeenschap werd ook wel Sleepy Hollow genoemd. Het vertelt het verhaal van Ichabod Crane, een zeer bijgelovige schoolmeester uit Connecticut, die de rivaal is van Abraham van Brunt, die met hem strijdt om de gunsten van de 18-jarige Katherina van Tassel, de dochter en het enige kind van de rijke boer Baltus van Tassel. Crane verlaat een verjaardagspartij bij de Van Tassels op een herfstavond, wanneer hij omstreeks middernacht 1 november geconfronteerd wordt met de onthoofde ruiter (Headless Horseman), die mogelijk de geest is van een Hessische ruiter, die zijn hoofd kwijt is geraakt door een verdwaalde kanonskogel tijdens een van de vele schermutselingen in de Amerikaanse Onhafankhelijkheidsoorlogen. Deze ruiter komt alleen 's nachts tevoorschijn om zijn hoofd te zoeken. Ichabod verdwijnt dan spoorloos uit de gemeenschap en Katherina trouwt met Van Brunt.

De interpretatie over de achtergrond van de onthoofde ruiter wordt door Irving opengelaten voor speculatie. Het verhaal impliceert dat de ruiter eigenlijk Van Brunt was, vermomd als de ruiter.

Newsletter - Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Apply to receive our newsletter
Sign up - Aanmelden
© 2007 - 2021 Haddon Hall Tiffany | sitemap | rss